Jag sitter på tåget på väg till Skövde och en föreläsning om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch.

Gissa galningen?  Ett tio? Tolv? år gammalt foto på mig när jag ser som mest tokig ut. Det är jag till vänster.

Gissa galningen? Ett tio? Tolv? år gammalt foto på mig när jag ser som mest tokig ut. Det är jag till vänster.

Föreläsningen går av stapeln klockan 18:30 idag och det är jag och två kvinnor ifrån bygg- och lantbruksbranschen, Frida Nilsson och Elise Axelsson som skall tala om det här ämnet. För min del kommer jag att prata en hel del om mina egna upplevelser inom branschen, men jag har även dragit mycket ifrån en föreläsning jag höll 2013, med 1ReasonWhy i bagaget. Det är också svårt att undvika GamerGate och spelkulturen överlag när man pratar om det här ämnet, så det står också med på agendan.

Utöver det här skall jag naturligtvis försöka få fram hur kulturen och branschen samverkar och varför GamerGate har haft en så skadlig inverkan på spelsfären.

OCH jag skall träffa underbara, fantastiska Jenny Brusk för att kuckilura lite om ett projekt vi vill göra tillsammans, samt hänga med min lika underbara och fantastiska syster. Förhoppningsvis tröttnar ingen utav dem på mig :).

Åter till föreläsningspluggandet.