VARNING: Den här bloggposten kan innehålla spoilers för dig som precis börjat spela Mass Effect 3. Läs på egen risk.

Fiendeintroduktion
Brutes träffar jag på för första gången på Palavens måne. Det är något särskilt med den där überläskiga blandningen mellan Krogan och Turian som bara… uää. Bruten kommer stampande när jag försöker hålla husks ifrån barrikaderna. När den landar faller Shepard ner ifrån barrikaden och måste ta sig an Brute-eländet i ett vanligt slagsmål.

ME3_Brutes

Eftersom jag är en vek Engineer i den här genomspelningen går min taktik ut på att springa av bara fan och bränna på. Första gången jag träffade på Brutes visste jag inte vad jag hade att vänta mig, så vid det tillfället var det mest panik som gällde. Nu har jag lite bättre koll, jag kommer ihåg att levla upp Garrus med en gång och jag har mitt hemliga vapen – Incinerate – på högsta skillnivå. Allt detta hjälper så klart.

Egenskaper
Brutes har en överdimensionerad klo-arm som är livsfarlig om Shepard kommer inom räckhåll för den. Det är insta-death på två ben. Brutes stormar dessutom både mig och min squad, vilket innebär att den kommer farligt nära. Jag har upptäckt att en vältimead combat roll kan hantera en anstormande Brute ganska väl, men efter det är det bästa jag kommit på att man kan göra är att springa som fan så att Shepard hamnar utom räckhåll. Brutes är livsfarliga om de kommer inpå livet på Shepard. Jag har faktiskt lyckats vid ett par tillfällen att göra en Heavy Melee på en Brute och dödat den, men då har det handlat om Brutes med låg hälsa, och jag kan erkänna att det har varit ren desperation som fått mig att göra ett sådant anfall. Rekommenderas INTE.

Annars är min favorittaktik att köra Warp eller Incinerate samt en kraftig pistol eller ett kick ass prickskyttegevär för att ta ner armor på bruten. Det som är farligt i sammanhanget Brute/ prickskytt är så klart att jag inte har samma avståndsbedömning som med gevär eller pistoler som saknar scope och det kan försätta Shepard i kniviga situationer.

Jag säger som Doctor Who. När du ser en Brute, spring!

En taktik som jag använder med förkärlek mot Brutes kallas Scorpion V. Det är den där lilla nifty pistolen som Kirahee demonstrerar på Sur’Kesh. Den är helt awesome mot Brutes (och många andra fiender). Den avfyrar små granater, ungefär som Proximity Mines, som kletar sig fast på Bruten. Jag älskar den, och jag använder den jämt mot tungt bepansrade fiender. Den och Incinerate är mina bästa vänner.

Ett avslutande tips. Ta hand om Brutes först när de dyker upp på slagfältet. Annars finns det risk att du blir toast på nolltid.

Bakgrund
Brutes är syntetiska varelser som har både krogan och turian i sig, blandat med lite Reaper tech. Det är en massiv, snabb och hänsynslös klump det där.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,