VARNING: Den här bloggposten kan innehålla spoilers för dig som precis börjat spela Mass Effect 3. Läs på egen risk.

Fiendeintroduktion
Atlas har faktiskt en av de snyggaste introduktionerna i spelet. På Sur’Kesh, där det är meningen att jag skall träffa på Atlas för första gången, så faller den ner ifrån himlen och blir etablerad på ett riktigt trevligt sätt. Det är mästerligt och imponerande. Den var med i Gamescom demot som jag väntade en timme på att få spela, och jag älskade den redan då. Atlas är tacksam på så många sätt, inte minst för att jag är perfekt utrustad för att ta död på den med min Engineer.

ME3_Atlas

Och den är snygg. Och jag får köra en på Grissom Academy. Det är synd att jag inte får trampa runt med den oftare, men jag har en tendens att spränga dem istället för att pricka föraren.

Egenskaper
Atlas har ett inbyggt raketgevär och en kanon av något slag, som är dödlig om man hamnar i eldgivningen utan skydd. Jag fick dessutom en obehaglig överraskning när den helt plötsligt plockade upp Liara ifrån marken och började veva runt med henne i luften. Riktigt nasty. Med andra ord är det en god idé att ta ut Atlasen snabbt och inte gå i närstrid med den. Det kan bli ett kostsamt misstag.

Atlasen går även att sabotera så att den vänder sig mot sina egna trupper, det går att använda Overload för att ta ner sköldarna och i stort sett vilket vapen som helst som fungerar bra mot Armor är vettigt att ha med sig. Mechen har mycket av den varan. Armor alltså. Warp är också utmärkt emot Atlas.

Min favorittaktik är att byta till Scorpion, köra Overload ett par gånger och sedan pricka Atlasen med små miniminor och ett par Incinerate. Beroende på hur slagfältet ser ut så kan jag också hutta iväg en Combat Drone för att agera distraktion. Det tar ut Atlasen ur spel snabbt. Finns det Engineers med på spelplanen så fokuserar jag på dem först så att de inte har möjlighet att reparera Atlasen.

Bakgrund
Jag träffade på Atlasen första gången på GDC i Köln 2011. Där pratade Scylla Costa om fienderna i Mass Effect 3, så jag har sett Atlasen som en gråboxad klump med enbart mekanik och ingen grafik. Sedan fick jag också se den som deltagare i demot för Mass Effect 3, och lyckades ta mig an den där med, så Atlas har en särskild plats i mitt hjärta.

Tanken var att Atlas skulle ersätta YMIR mechen, men som Costa förklarade det så tyckte utvecklingsteamet att det hade varit coolt om det var någon som körde den och på den vägen är det.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,