VARNING: Den här bloggposten kan innehålla spoilers för dig som precis börjat spela Mass Effect 3. Läs på egen risk.

Fiendeintroduktion
Marauders dyker upp första gången på Palavens måne, där Garrus, James och Shepard har en diskussion om huruvida Marauders ser ut som turians eller inte. Diskussion och diskussion, förresten. De konstaterar ganska snabbt att Marauders faktiskt ser ut som turians.

ME3_Marauder

De är lagom syntetiska, och kan vara giftiga av flera olika skäl. Träffar du Marauders på slagfältet är det vettigt att se till att de försvinner och det kvickt.

Egenskaper
Marauders har ett assault rifle, som jag tror är ett Phaestongevär, men jag är inte säker, och de har också sköldar som gör dem svåra att ta död på. De är dessutom utrustade med den elaka ovanan att kunna ge sina krigskamrater extra armor, vilket innebär att en hög med Cannibals på slagfältet tillsammans med Marauders kan bli en riktigt, riktigt seg affär om jag inte börjar med att plocka Maraudern.

Overload fungerar utmärkt för att ta ut sköldarna, liksom Energy Drain, men i övrigt är det bara att hålla uppe trycket och mata på så att de inte hinner hjälpa sina medtrupper. De blir dessuom bara värre ju längre in i spelet jag kommer. Marauders är dessutom smarta fiender som går in i skydd, så de är riktigt eländiga.

Bakgrund
Jag har inte hittat någon mer information om Marauders, så jag antar att de kommer till på samma sätt som resten av de stackars husksen. Upp på en draktand, infusera med naniter och låt stuva i några dagar, sedan klart.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,