Jag har lekt med Adobe XD på senare tid och försöker få ihop en prototyp som jag tycker funkar. Det här är början på en i alla fall. Om jag jämför Adobe XD (på OSx) med till exempel Power Point (fråga inte) eller Balsamiq upplever jag XD som mycket mer strömlinjeformat. Den största nackdelen med XD just nu är att det är ett begränsat program. Det är kraftfullt, men bara om man jobbar med appar som länkar hit och dit. Det är verkligen ett prototypverktyg.

Men detta till trots har jag fixat en menyprototyp till ett projekt jag håller på med privat. Jag funderar på hur jag som designer kan ta hänsyn till en bredare publik, och utfallet blev detta. Det ser inte så himla imponerande ut om man tittar på det från utsidan, men det tog ett bra tag att bygga den. Den är dessutom inte alls i närheten av klar eftersom det krävs mer jobb på inställningsmenyerna. Dessutom känns den klumpig grafiskt sett. Jag snodde gammal grafik ifrån ett tidigare projekt så den behövs jobbas på också, men det funkar för syftet i alla fall.

Jag önskar att jag var en bättre grafiker, men det är jag inte. Jag är mest intresserad av funktionaliteten, och ärligt talat syns knappt den i den här prototypen. Det behövs SÅ mycket handpåläggning här…