Igår var jag på vad überkonventsgeneralen Dan Algstrand betecknar som DanCon. Jag var inbjuden som hedersgäst. Det som är lite speciellt med just DanCon är att det består enbart av forumiter ifrån det tidvis ökända rollspelsforumet Rollspel.nu som vid olika tillfällen har gått ganska hårt åt mig, eller kanske snarare kvaliteten på mina recensioner i Fenix. Okej då. I förlängningen mig.

Jag sticker inte under stol med att jag var oerhört nervös inför dagen och snarare såg det som ett måste än något roligt, men det visade sig att under internetytan är vi alla människor, vilket även bekräftade min tes om folk i allmänhet. När vi möts öga mot öga är vi civiliserade. Så det hände ett mirakel! Jag hade roligt! Mirakel är kanske att överdriva men jag fick ett ansikte på många personer och jag hoppas, som herr überkonventsgeneralen att ett IRL-möte kan temperera diskussionerna något. Jag är trots allt en levande varelse även jag.

Så det blev Chtulhu Gloom med Rymdhamster(?), Vitulv (?) och Dante, två timmars hålla lådande från min sida i vad som kallades syrummet (som efter en timme borde ha kallats “inget syrerummet”) och många trevliga diskussioner i samband med det (Magnus, Dante, Chrull och Simon gjorde ett utmärkt jobb för att dämpa min nervositet som kanske inte syntes men definitivt kändes), trapphäng först med Krank och sedan innan jag gick med Dante, Olle och förbipasserande gäster på väg ut eller in. Och vi spelade så klart Nyckelringsrollspelet, men de enda som jag tror jag känner till “namnet” på i den högen var Simon och Dimfrost(?). Det var en klassisk nyckelringsrollspelsberättelse för övrigt. En Ond Trollkarl, ångdrivna dvärgmountainbikes, jätte i form av grekisk gud och kattlingar med avpälsningsskam kom på besök och i slutändan besegrades den (eldsprutande) onde trollkarlen med charm snarare än något annat.

Och jag är inte längre riktigt lika nervös inför att gå in på wrnu, eller att skriva på sagda forum.

Bra jobbat herr überkonventsgeneral, särskilt i dagsläget när det pratas om näthat i alla hörn och debatteras chauvinism och misogyni i Uppdrag Granskning. Du gör ett fantastiskt jobb Dante. Håll huvudet högt och känn dig stolt.