Sommarnattens leende var faktiskt det första äventyret jag någonsin skrev för 20,000-teckenprojektet. Det handlar om en sinister gudabild som bestämmer sig för att hitta på lite galenskaper när den släppts fri från sina fjättrar. Äventyret var med i speltidningen Fenix, där jag även skriver en hel del recensioner, och det fick ett alldeles eget omslag av Lukas Thelin. Ibland är det härligt att skriva äventyr!

20KTP_Sommarnattensleende

Det är långt efter stängningsdags på Medelhavsmuséet i Stockholm. I lagerutrymmets halvmörker står en rad trälårar, några helt urpackade, andra enbart öppnade. Träullen har långsamt expanderat och väller över lådornas kanter, ligger tjock på stengolvet tillsammans med lårarnas lock.

En tunn solstrimma skiner fortfarande på stenansiktet av den brett flinande gudomen från Egypten. Ögonen är små och insjunkna, och i lokalens svaga ljus ger de nästan intrycket av att röra på sig. Imorgon skall den få ta sin plats i den kommande sommarutställningen, men det är imorgon. Ikväll står den fortfarande här i museets lagerlokal. Tyst, stilla och tillfreds.
På bordet intill ligger en rosa rekvisitionslapp och ett äkthetscertifikat utfärdat på både arabiska och engelska. På äkthetscertifikatet sitter en post-it lapp. “Please, do not touch the metal ankh. VERY IMPORTANT!

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,