20KTP_Omslag_TdiMsjmH

Till dig i Mörkret skänker jag mitt Hjärta är 43 på listan och det 71:a äventyret jag skriver i 20.000-teckenprojektet. Äventyret är skrivet för Dark Sagas, men det går att använda till de flesta OSR-rollspel, bara man konverterar lite av värdena. Det var kul att skriva. Jag ser fram emot nästa OSR-rollspel jag har i hyllorna, för det gav mig lite blodad tand.

Med tunga steg gick det lilla sällskapet längs med den illa upplysta gången. Det var ett nederlag. Korpen var död och Järne svårt skadad av det de funnit inne i den lilla helgedomen, djupt under markytan. Järnes vackra ansikte skulle aldrig bli sig likt igen, uppfläkt som det var av vassa klor och infekterat av vad det än var för orenheter de stött på på vägen. Värst var dock att det ljus som tidigare genomlyst gruppen, den alltid lika förundrade och lyckliga Lydia, tystnat. Över hennes hals hade mörkret lagt ett lock av ogenomtränglig sorg, och vart hon än gick nu, så grät hon.

Av den utlovade skatten hade de bara sett en skymt innan mörkret lagt sig som en hand av sten över den lilla gruppen. Ingenting skulle någonsin bli sig likt igen, allt på grund av den förbannade kartan som ledde dem ner i intigheten.