Anden i Glaset är det tjugonde äventyret jag skriver i 20.000-teckenprojektet och är gjort för Urban Arcana, en setting till D20 Modern.

20KTP_AndenIGlaset

”Hyssj! Sitt still Kattis! Nu börjar vi. Lägg fingrarna på glaset.” Gunilla var äldst i gänget. Kattis, Edvard och Mia gjorde som hon sade, men Kattis drog åt sig fingret igen, så fort Gunilla hade släckt ljuset i vardagsrummet. Ingen av de andra hade märkt att Kattis finger var borta när Gunilla tände oljelampan.
Kattis mådde illa och kände sig obehaglig till mods, som att något var fel. Hon hade inte tyckt om det graverade glaset när Gunilla köpte det på Kyrkans Second Hand och hon tyckte ännu mindre om idén att de fyra skulle använda det till anden i glaset. Men Gunilla hade inte gått att stoppa. Eftermiddagen gick åt att göra alfabetet på papper de plockat ur Kattis skrivare och nu satt de här och skulle kalla på ett okänt andeväsen.

”Anden i glaset, är du där?” frågade Gunilla med högtidlig röst.
Kattis blev iskall när glaset började röra sig. Det gled förbi ”H”, ”I” och stannade på ”J”. I ett par sekunder stod det still där, sedan gled det tillbaka över pappret och stannade på ”A”.
”Anden i glaset, vem är du?” frågade Gunilla. Glaset började bokstavera ”D-I-N-D-Ö-D”. När glaset stannat på det sista d:et ryckte Edvard och Mia åt sig fingrarna. Gunilla såg upprörd ut och lyfte handen från glaset, men det såg ut som att glaset höll kvar henne.

”Okej, det här är inte roligt. Vem har hällt superlim på glaset? Och vem av er tyckte att det var kul att säga att anden skulle döda mig?” Gunilla såg både arg och ledsen ut. Kattis lutade sig försiktigt fram och lade handen på glaset och över Gunillas finger. Sedan drog hon långsamt Gunillas fingertopp bakåt tills den lossnade. Glaset stod kvar på papperet, men nu började ett blått sken lysa i de graverade spåren.
”Jag kommer efter er.” skrev anden. ”Jag kommer och tar er allihop.”

En vecka senare var Gunilla död. Medfött hjärtfel var diagnosen, men Edvard, Kattis och Mia visste bättre.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,