Dragon Effect II, nej jag menar Mass Age II! Nej vänta lite… Dragon Age II, så ja, har tagit ett långt kliv åt sidan från rollspelet det en gång var (se Dragon Age: Origins) till någon slags hipp blandning mellan BioWares två tio-i-toppspel. Varför säger jag hipp då? Tja, ta en titt på grafiken som känns både tecknad och realistisk på en gång och landar någonstans i ett olyckligt mellanrike som inte vet riktigt vart det är på väg. Egentligen.

Animationerna är helt koko, i alla fall så här till en början och påminner om något hämtat ur Enslaved eller Heavenly Sword, bara sämre. Mycket sämre. Hawke fladdrar omkring på skärmen som en hetsig fluga och jag kan inte låta bli att undra “varför har de gjort det här spelet?”. När Mass Effect 2 dök upp var det en efterlängtad förbättring av Mass Effect, med uppgraderad spelmekanik som gjorde spelet lättare att spela och mycket mycket tightare.

Dragon Age II är ett helt annat spel. Det hänger inte alls ihop med Origins, annat än i berättelsen.

Allt är inte dåligt dock. Hawke har fått en egen röst, något mycket efterlängtat, och jag antar att det lägger lite begränsningar på spelarpersonsskapandet, så det köper jag. Men där stannar mitt positiva intryck av DAII. Resten känns osäkert, påklistrat och rent ut sagt ganska trist.

Jag får vänta ytterligare två veckor på den fullständiga upplevelsen, men jag förväntar mig inga underverk. BioWare, vi som hade det så bra tillsammans. Varför var du tvungen att bli förvirrad och tappa tråden?

Intressant?