Det finns ganska mycket att diskutera runt, nu när E3 är förbi och den sura eftersmaken av Nintendos fadäs med de levande stativen börjat lägga sig. Activision var inte särskilt mycket bättre de heller, men Nintendo… Ack, Nintendo trodde jag så klart stod över den här typen av beteende.

Det det handlar om är så klart den uppsjö av brudar som helt plötsligt dök upp med Nintendo 3DS i koppel som demonstratörer. Jag vet inte vad det säger er, men till mig kommunicerar det att tjejer fortfarande i allra högsta grad ses som objekt. Stativ i det här fallet. Kopplade till spelkonsollen. En kommentar jag fick på twitter efter att ha varit arg över det här var “menar du de påklädda booth babesen”. Japp. Jag menar booth babesen, som trots kläder behandlas som prylar (vad nu kläder har med det hela att göra, påklädd eller avklädd har ingen betydelse när man blir objektifierad).

Varannan kille hade faktiskt inte skadat er Nintendo. Oavsett hur publiken såg ut. Men män, män demonstrerar inte. Män gör. Män står inte passivt bredvid med en konsoll fastsatt i koppel på kroppen. Män spelar. Det gör inte kvinnor. Kvinnor tittar på. Kolla klippet för en demonstration, ungefär 4:30 in.

Ett annat – inte helt oväntat – bottennapp är Activisions show, där det helt plötsligt dök up en bikiniklädd dam som dansade på en stång. Vad pole dancing har med spel att göra borde vara bortom mitt förstånd, men tyvärr är det inte det.

Kotaku har som vanligt bistått med gawkermedia.

E3 är traditionellt sett en jävla härva av misogyni, så jag borde inte vara förvånad eller besviken, ledsen eller trött, men jag är faktiskt alla av ovanstående. Utom möjligtvis förvånad. Det kräver inte så jävla mycket eftertanke, men det kräver någon eftertanke. Eftersom de flesta som deltar, planerar och skapar den här typen av events är priviligierade vita män tror jag dock inte att den eftertanken finns.

Vi är så omedvetna om våra egna fördelar att det enda sättet att bli uppmärksammad på dem är om någon säger ifrån.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,