Jag gillade verkligen Kingdom Rush när det dök upp på min radar, så när jag häromdagen var ute och letade på Appstore efter ett nytt Tower Defense och hittade Frontiers var det ett givet köp. Frontiers introducerar en rad nya fiender och en rad nya torn. Det har inte så stor betydelse om du har spelat det gamla spelet eller inte, Kingdom Rush Frontiers bjuder på mycket av samma spelmekanik.

Det jag gillar med Frontiers är att det är mer Kingdom Rush, så klart. Det jag ogillar med spelet är att det är mycket svårare att spela än originalet. Banorna är svåra att få grepp om, och speltillverkarna har introducerat en ny typ av agerande bland fienden som innebär att det helt plötsligt öppnas upp nya vägar genom djungeln. Det här gör så klart att allt mitt försiktiga planerande och strategiskt placerade torn blir ganska lätta att knata förbi för fienden. Särskilt illa tycker jag om kannibalfienderna som glatt (och med typ det gulligaste gnaga på människor ljudet jag någonsin hört) äter upp mina fallna hjältar.

Det är ett ett spel med fler lager, nya torn och nya fiender, men vad jag inte förstår är varför man inte bara valt att göra en ny karta till originalet. Det är möjligt att back end inte tillåter det, men för mig som spelare hade det varit bättre. Det kan i och för sig hända att utvecklarna inte vill att jag använder mina surt förvärvade consumables i båda spelen, eftersom det är där speltillverkaren drar in pengar.

Det är ett trevligt litet spel, precis som ursprunget. Men om du vill ha ett nytt Tower Defense och redan spelat Kingdom Rush bjuder inte Frontiers på några stora nyheter. Är du nytillkommen till spelet rekommenderar jag att köpa Kingdom Rush istället. Det garanterar mindre frustration och färre omspelningar, om du som jag vill ha alla liv kvar i slutet på spelet.

Tre kannibaler som säger gnarf av fem möjliga.