Lonpos.cc har gjort ett riktigt underligt, helt oförklarligt och fullkomligt fantastiskt pusselspel. Det är ett analogt spel, som bygger på form.

Själva pusslet kommer i en liten smart plastlåda med ett häfte med pussel och ett par pussel direkt i locket.

Lonpos cosmic creature

Pusslet med låda och bitar

Det är ett trevligt tidsfördriv och det sätter verkligen hjärnan i spinn runt pussel 50 när hälften av bitarna är utlagda och resten måste läggas av den som spelar, det vill säga jag. Jag hittade mitt Lonpos på Designtorget i Stockholm för 145:- och det är verkligen värt varenda spänn, förutsatt att man gillar små knäppa plastprylar och att utmana hjärnan med formpussel. Det finns fler pussel än de 107 som finns i häftet att ladda ner från hemsidan, men tro mig när jag säger att pusslen i häftet räcker ett bra tag.

Jag märker dessutom en tydlig skillnad i mitt mönsterseende ju mer jag lägger pusslet. Jag blir bättre och bättre på det, och ibland förvånar jag till och med mig själv med mitt logiska tänkande. Jag rekommenderar det varmt.

Den enda nackdelen jag ser med pusslet är att det är lätt att tappa de små pusselbitarna, och det är inte helt optimalt att lägga pusslen från ett häfte. Häftet är dessutom googleöversatt så det är en hel del roliga citat i det. Det kanske i och för sig är en fördel? Nåväl, det är på grund av de smågrejerna som det inte får fulla poäng.

Fyra små kosmiska varelser av fem möjliga.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,