Det finns två kampanjer på FundedByMe som jag tycker att du – ja, just DU – skall stötta precis just nu.

Den första heter Leviathan och är ett undervattensapokalypsrollspel av Robert Jonsson som även har skapat Bortom. Bortom är ett av de bästa nybörjarskräckrollspelen jag har läst. En par med Fear Itself ifrån Pelgrane Press. Bortom har dessutom fördelen att vara utgivet på svenska så att alla våra svenska knoppande små rollspelstelningar har något att börja med innan de tar examen och går vidare genom att köpa Kult på Tradera och skrämma skiten ur diverse olika rollspelskritiker i Sverige. Nu har Robert, som jag har den stora förmånen att ha lärt känna genom konvent runtom i Sverige, skrivit ett nytt rollspel om monster och vatten. Det heter Leviathan. Det är i skrivande stund 6 dagar kvar på den kampanjen. Chippa in med en peng. Det är redan finansierat, men Robert och Myling Spel förtjänar att ha en buffert. Tina Engström som ligger bakom Myling är en av de djärva och envisa själar som genom sin utgivning till En Garde! hållit igång rollspelshobbyn i Sverige under 00-talet när många andra utgivare bestämde sig för att det inte var värt det. Hon är absolut inte ensam, men Myling bör stöttas imho.

Hur kan det bli fel? Undervattensäventyr. Monster! Apokalyps!

Ensamma Vargen är den andra kampanjen som bör stöttas och det stort. Inte minst för att den här coola damen finns med bland illustrationerna. Så här, mina damer och herrar, avbildas en avklädd krigarkvinna som INTE ÄR SEXUALISERAD! Jag tror att det är herr Lukas Thelin som ligger bakom denna mänskliga och muckliga kvinna som helt klart utgör ett hot mot alla som ger sig på henne.

Krigarkvinna med syfte. Ser ni? Hon poserar inte, hon är på väg någonstans, hon har ändamålsenliga muskler och trots sin avkläddhet är det inte det minsta fokus på hennes bröst. Så här! Precis så här!

Jag är så klart så jävig en kan bli när det gäller den svenska utgåvan av Ensamma Vargen. Dels förser Anders och Tove mig med recensionsexemplar inför varje Fenix. Vilket är anledningen till att jag måste sälja av lite skrot. Men jag bor också tillsammans med översättaren, Joe Dever är min hjälte och om Lukas inte skulle explodera av blyghet skulle jag dyrka marken han går på för sina fantastiska avbildningar av kvinnor. Som människor och personer, inte objekt med bröst på.

Det lovar att bli en fantastisk nyutgåva av både rollspel och soloäventyr. Jag har rollspelet på engelska och reglerna är både sunda och lätta att lära sig, och det finns otroligt mycket material redan. Det är en shoe in. En säker win. Stötta nu.