Regnperiod är det tjugoförsta äventyret jag skriver i 20.000-teckenprojektet och är gjort för Dawning Star, en setting till D20-systemet.

20KTP_Regnperiod

Mörkret föll på Eos, och en halv livstid på jorden hade gjort Janet oförsiktig, eller kanske snarare inte så rädd som hon borde vara. Murkorna var lugna i sina hagar, och det var inte mer än ett par meter till stugan. Femtio. Tio. Ur mörkret hördes plötsligt hur murkorna började bröla och stampa runt i hagen. Sedan hördes ett pistolskott, ett vrål och sedan tystnad. Janet stod som fastfrusen och hoppade högt när Mircea ryckte tag i henne och drog in henne i snabbkretshuset. Det var ingen vacker boning, men näst intill ointaglig.

Nästa dag hittade de kroppen av en av arkeologerna från lägret intill strax utanför murkoinhägnaden. Hans kropp hade slitits i stycken. Det verkade som om han hade försökt fly vad det än var som givit sig på lägret. Det låg döda människor överallt.

Janet och Mircea förberedde sig på att fly utposten. Inga fynd eller handelsvinster var värda det här. Just som de sadlat upp murkorna föll de första dropparna. Det skulle inte bli någon flykt. Floderna och kanjonerna gjorde sig redo för regnperioden.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,