Terror i Trakorien är det artonde äventyret jag skriver i 20.000-teckenprojektet och är gjort för Drakar och Demoner, svarta lådan. Eller andra utgåvan, vad man nu än tycker passar bäst. Det är den med Elric på. Hehe.

20KTP_Omslag_TerroriTrakorien

“Dirsan! Dirsaaaan!” Jantras förtvivlade rop spred sig i mörkret, ut i skogen längs med stigen hon följde. Bakom henne gick hennes farbror Heyg med en sammanbiten min och ett armborst fastkrokat i armvecket. Pilarna bar han i ett koger på höften. Jantra höjde lyktan och satte spjutet i marken för att kliva över en stor rot som krupit upp ur marken och spärrade vägen.

Just som Jantra var halvvägs över hördes det steg bakom dem. Jantra vände sig hastigt om och fastnade med kjolen i en utstickande gren. Just som hon föll i skydd bakom den stora roten hörde hon Heygs armborst avfyras, en dov explosion och det ljus hela byn hade kommit att frukta spred sig i skogen. I skuggan av roten började tårarna rinna på henne.

Hon behövde inte titta över rotens kant för att förstå att de skrik av smärta och rädsla hon hu hörde tillhörde hennes tvillingbror Dirsan och hennes farbror Heyg. Jantra var den sista av familjen Drahn i byn, och snart en av de få bybor som inte blivit förvrängda av ljuset.

Med tungt hjärta gjorde hon sig redo för att döda de monster som ersatt hennes sista hopp.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,