Witch Hunt är det där DLC:t som jag gått och sett fram emot ganska länge. Det där som precis som Leliana’s Song skall svara på frågor runt Morrigan, förklara hennes mysko beteende, skapa någon form av förståelse för hur hon tänker och kort sagt ge mig svaret på Gåtan Morrigan.

Det hela börjar vid Flemeths hydda i Korcari Wilds, och återigen, precis som i Leliana’s Song, uppskattar jag faktiskt att de resurser som finns återanvänds. Det är inte så knepigt att använda redan skapat material, lägga in nya resurser i det, scripta om fiender och så vidare. Om det betyder att jag kan få mer spel för pengarna så gör det mig bara glad. Witch Hunt utspelar sig i Korcari Wilds, Tower of Magi och lite oväntat i Cadash Thaig samt använder ett location ifrån Awakening. Smart användande av gamla resurser är ungefär så långt jag kan gå. Resten är bara bah, humbug för min del.

Witch Hunt går att spela igenom på två timmar och innehåller… ungefär ingenting. Tre trofeer för den trofésugna, men inga svar på några gåtor, inget vettigt innehåll förutom en massa dumfåniga antydningar som driver mig till vansinne. Jag vet inte mer efter att ha spelat Witch Hunt än jag visste innan. Jo, jag vet att jag inte uppskattar att bli tagen för pengar av EA. Det gjorde jag inte innan heller. Men om jag skall jämföra med Leliana’s Song som ändå gav en helhetsbild av Leliana, förklarade henne på ett sätt som enbart prat med henne inte kunde göra och dessutom faktiskt innehöll något så blir Witch Hunt ett pinsamt magplask som vispar runt lite innan det sjunker som en sten. Jag behövde inte ens anstränga mig för att ta mig igenom det. Jag använde en (räkna, 1) health potion hela spelet igenom. En health potion. Och inte ens emot den där jättelika… erh SPOILER
.
.
.
.
.
Sexbenade superinsekten som skulle vara någon form av alvisk väktare men som mest fick mig att tänka på blandningen mellan en vandrande pinne och en Geth Colossus. Så väldigt väldigt ointressant.
.
.
.
.
.
Slut SPOILER.
Så vad fick jag ut av Witch Hunt? Tja, eftersom jag marathonspelat Dragon Age Origins strax innan, den här gången med en City Elf Rogue som av något oförklarligt skäl fick Zevran att säga nej till sex och ge mig sitt örhänge, så var jag rätt mör när jag spelade Witch Hunt. Jag spelade 58 timmar DA:O för ynkliga 2 timmar Witch Hunt och det lämnade mig med en fadd smak i munnen, inte bara på grund av sömnbrist utan på grund av EAs/ BioWares enorma brist på respekt mot mig som spelare. Jag vill att mina DLC tillför något. Till och med Warden’s Keep tillförde mer än Witch Hunt och det handlar inte ens om någon i kompaniet.

Witch Hunt får en halv häxa av fem möjliga. Det får den för de tre nya trofeer jag har att skryta med i min samling. Som det är hade jag hellre fått lite innehåll än tomma XP och tomma trofeer.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,