Recensionen publicerades ursprungligen i speltidningen Fenix nr 5, 2010.

The Player's Guide, Pelgrane Press

The Player’s Guide, Pelgrane Press

The Player’s Guide är egentligen en nedkokad version av Trail of Cthulhu. Det som inte finns med i boken är alla hemligheter, den historiska bakgrunden och alla spelledarspecifika delar som finns i Trail of Cthulhu.

Jag har inte suttit och jämfört böckerna sida vid sida, så jag kan så klart inte vara helt säker, men det mesta som finns i Player’s Guide finns också i Trail of Cthulhu, men det är strukturerat på ett mer spelarvänligt sätt och välredigerat.

Texten refererar mycket tillbaka till spelledaren. Fråga din spelledare om det här innan du gör något, se till så att din spelledare vet och så vidare. Det är nästan lite pinsamt. Är inte det här en Player’s Guide? Oh well, jag får anta att det handlar om att skapa en så bra upplevelse som möjligt för alla spelare som är involverade, inte enbart spelledaren. Det är väl den enda nackdelen jag kan se.

Player’s Guide är ett elegant knyte med ett som vanligt när det gäller all things Pelgrane fantastiskt grafiskt uttryck. Jag är impad, både av text och bild och jag får för mig när jag läser Player’s Guide att det här kan nog vara ganska bra, eftersom Gumshoereglerna också finns med i boken. Det är framförallt bra i de där grupperna där nyfikna spelare inte kan hålla tassarna borta från Mythoskapitlet, men jag skulle väl säga att eftersom inget revolutionerande nytt material tillkommit, så är det av praktiska och samlarmässiga skäl boken bör införskaffas.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,