Eftersom jag är en person med låg tröskel för ny teknik, det vill säga det krävs inte så mycket för att jag skall springa ut och köpa en ny pryl, så har jag nu tillägnat mig en iPad. Självklart måste jag också skaffa en hel hög med appar för att kunna utnyttja den riktigt ordentligt, i det här fallet blev det World of Goo som är ett helt underbart fysikspel.

Vanligtvis när jag spelar fysikspel har jag lite problem med hur fysiken är balanserad. Angry Birds är ett sådant spel som jag bara inte förstår mig på. Där känns fysiken seg och trög och lite ologisk, även om jag vet att de som älskar det inte håller med mig på just den punkten.

World of Goo har lite av samma svaghet, men åt andra hållet. Eftersom det är Goo har jag dock svårt att sucka över träets densitet vs glasets densitet (jupp. Ännu ett liv pajat av Havok!) och det är alldeles för charmigt för att jag skall kunna hålla det på särskilt långt avstånd och kritisera det. World of Goo gick rätt in i mitt spelarhjärta, och jag misstänker att jag kommer att sitta och försöka OCD:a mig igenom samtliga banor när jag fått lite mer koll på byggtekniken. Som det är nu kan jag bara säga att det är värt varenda krona.

World of Goo har en herrans massa banor (jag erkänner, jag har kommit kanske halvvägs in i spelet), och ett läge där du som spelar kan tävla med andra spelares resultat. Det finns svarta guckbollar som är mer eller mindre permanenta, det finns gröna guckbollar som man kan flytta på och det finns röda guckballonger som ger konstruktionerna ett lyft, så att säga. Det är inte mycket till story i spelet, men det lilla som finns är lika charmigt som de pipande och kurrande guckbollarna och deras uppenbara lycka över att få klättra och vara byggmaterial. På ett sätt får jag starka Loco Rocokänslor av det, men det beror mindre på spelmekaniken än musik och grafik.

Från guckbollar till fysik via en fantastisk ljudläggning och musik måste detta vara det ultimata fysikspelet i casualgenren. Och eftersom det är iPad går det att spela fler än en.

Fem guckbollar av fem möjliga.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,