Den underbara skogen är 16 på listan och det 56:e äventyret jag skriver i 20.000-teckenprojektet. Den underbara skogen är skrivet för Äventyr.

20KTP_Omslag_Denunderbaraskogen

Emelie Sköldklyvare sträckte på sig i eldskenet och log mot sina åhörare.
“Det får vara nog för idag. De här trötta benen måste få vila, de också.”
“Nej, snälla” sade en av de små flickorna vid soldatens fötter. “Du har inte berättat vad som hände i den underbara skogen än…”
En skugga drog över Emelies ansikte, som om hon mindes något som smärtade henne djupt. Hon tog flickan under hakan, ömt och försiktigt, och kände hur hennes grova och ärrade händer kontrasterade mot flickans persikomjuka hud.

“Lilla vän. Jag önskar att jag kunde berätta. Det jag såg i skogen hemsöker mig än till denna dag. Men så mycket kan jag säga att jag fann Hjälmkross där, och Ljusgiv. Jag fick också det här ärret” säger hon och drar med fingret över ett knorvligt, brett streck som går invid hennes hals och ner över nyckelbenet “och jag höll på att inte komma därifrån med livet i behåll.” Med de orden släppte Sköldklyvare den lilla flickans haka, såg bort från det lilla ansiktet och reste sig mödosamt, plågad av krigsskador som läkt illa. Hon gick långsamt ut ur rummet.

Den lilla flickan satt kvar vid elden och drömde om att bli soldat när hon vuxit upp.