Nu är det officiellt. På fredagen den 7:e oktober (nästa vecka) är jag i Skövde för att bli utnämnd till hedersdoktor vid Högskolan i Skövde. Jag får den utmärkelsen för mitt arbete med jämställdhet och mångfald inom spelkultur och spelindustri.

Det är en oerhörd ära, men en ära som jag egentligen upplever borde delas av flera. Jag är långt ifrån ensam om att ha försökt och försökt och försökt att förändra spelbranschen.

Tjejerna i SuperMarit som kämpade så hårt för en förändring var en stor del av att den här processen och förändringen ens påbörjades. AddGender har gjort stor skillnad för mig personligen och även inom branschen, åtminstone på vissa håll.

Alla mina fantastiska kollegor och nördvänner – ingen nämnd, ingen glömd, ni vet vilka ni är. Alla ni som försöker förändra branschen genom utbildning och uppmuntran, ni vet vilka ni är. Utan er hade jag inte kommit så här långt.

Med det sagt så vill jag självklart också tacka Jenny Brusk och nätverket Donna som ligger bakom det här utnämnandet.

Det är bara att fortsätta kämpa. Med ett sådant här erkännande i ryggen så vet jag att vi som kämpar gör något rätt i alla fall.