Viskningar är det åttonde äventyret ut i 20.000 tecken serien. Äventyret är skrivet för Bortom: Lögnens slöja

20KTP_Omslag_Viskningar

Den kalla foajén var ett välkommet avbrott från hettan utanför. Strax innanför den stora träportern serverades vin och drinkar till de lyckliga få som fått en inbjudan till Monsö slott på en ö mitt ute i Vänern.

Slottet ägdes av en kulturstiftelse som överlät det till en konstnär att bo i i femton år utan at betala hyra eller reparationer. “En välgärning för konsten” sade kulturstiftelsens ordförande Jessica Salomonsson, välkänd mecenat även utanför Sveriges små gränser.
Konstnären i fråga – som nu hade sitt första vernissage på ön – hette Johan Vång. Han var en up and coming konstnär som med sin själfullt surrealistiska landskapskonst tagit Sverige med storm. En självklar kandidat sedan den förre boenden på slottet, Hervor Magnusson, flyttat ut efter bara några år.

Och nu var det alltså dags att beskåda två års arbete av den celebre Vång. Men kvällen som började i triumf slutade i katastrof. Vernissagets deltagare fullkomligt störtar ifrån ön, skräckslagna av upplevelsen. Salomonsson tystar ner debaclet, men när underliga saker sker med de som köpt Vångs slottskonst har det gått för långt.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,