Mellan den 7 – 9 Mars pågår Femcon i Umeå. Jag kommer att vara där och prata om hur den manliga normen i rollspel påverkar både spel och skrivande av äventyr.

Jag tar upp hur män respektive kvinnor beskrivs och handlar i svenska och utländska rollspel och kommer att använda mig mycket av exempel ifrån svenska spelutvecklare som både lyckats och misslyckats med att porträttera kvinnor i äventyr och spel.

likstorm

Jag kommer även att prata om hur det går att åtgärda många av de största missarna, hur stereotyper som används både hjälper och lägger krokben för både spelare och konstruktörer, och hur det går att använda stereotyper som utgångspunkt, men på ett sätt som inte är sexistiskt.

Jag har också tänkt öppna för frågor och diskussioner, eftersom jag knappast sitter inne med alla svaren. Anmälan till konventet är öppen. Om du har möjlighet så kom gärna förbi.

Utöver det tänker jag mest chilla i Umeå.