Jag är med i en artikel i Feministiskt perspektiv (nr 12), tillsammans med Malin Söderberg Per Strömbeck och Johanna Nylen. Vi pratar om den mansdominerade svenska spelbranschen. Tyvärr är artikeln bara läsbar om man prenumererar på Feministiskt perspektiv, så om ni vill läsa vad det står bör ni pröjsa för det.

Ett citat av vad som väntar:

Samtidigt är det tydligt att sexism och sexuella trakasserier inom spelvärlden ett omfattande problem. Det här blir tydligt även ur ett internationellt perspektiv vilket bland annat synliggjordes med den uppmärksammade hashtaggen #1reasonwhy, som spred sig på Twitter under 2012. Det var en hashtag som uppmanade kvinnor att uppge skäl till varför det finns så få kvinnliga spelutvecklare. Resultatet blev en massiv respons från kvinnor runt om i världen som beskrev deras erfarenheter av sexism och sexuella trakasserier inom spelbranschen.

Källa

Det är ett massivt motstånd som möter förändringen och mycket av det motståndet handlar om rädsla. Tänk om de här priviligierade grabbarna måste sluta säga “hora” om kvinnor? Hur skulle det se ut? Vilka restriktioner skulle läggas på spelutvecklare om vi vill åt en jämställd marknad? Skulle männen få ta ett steg åt sidan och lämna plats för *gasp* kvinnor?! Och ge dem makt!? Hur skulle det se ut? etc, etc.
________________________
Bloggpostens bild
Bilden är en läsketikett som jag har ändrat lite på. Jag kommer inte ihåg vilken läsk, förutom att det var apelsinsmak på den och jag gillade bilden.