Eller faktisk (dålig imho) attityd?

På Facebook letar Rättviseförmedlingen efter intressenter som kan prata e-sport, och som inte är män. Texten lyder som följer:

Hjälper redaktion att hitta andra än män som kan figurera i deras TV-program om esport*, där nästan alla inblandade är nu män (både spelare och spelexperter). De letar alltså esport-intresserade gäster eller panelexperter som kan uttrycka sina åsikter och dela med sig av sina kunskaper. Har ni tips? Namn och info nedan, tack! *Se länken.

Länk

I den kommentarstråden säger Daniel “Skillb0t” Matros följande:

Lol på att 90% av namnen inte har något som helst med e-sport att göra. Man kan inte uttala sig om e-sport om man inte har spelat det. Kolla med gamla CS-klanen som bara bestod av tjejer eller Ubisofts Fragdolls. E-sport är inte att bara “spela” ett spel. Det är att tillsammans som lag kämpa sig upp i ligor, lägga ner 6-7 timmar per dag på att bara nöta taktiker.

Att skriva några artiklar om ett spel för att sedan kalla sig e-sportare är som att gå på Friskis en gång i veckan och kalla sig för elitidrottare. Mycket bra tanke bakom det hela och jag hjälper hemskt gärna till att leta fram kvinnliga talanger inom e-sportvärlden. Är själv insatt och har spelat e-sport sedan 02.

Åsikterna är inget nytt, det vet jag. Men jag tycker att det är trist attityd, särskilt eftersom Daniel Matros är Global Community Manager på DICE. Det skickar i mina ögon en signal om att de enda som får lov att uttala sig om e-sport är de som spelar e-sport. Och det kommer ifrån en person som jobbar på ett företag som utvecklar spel. Och kan också tolkas – om man vill dra det till sin spets – som företagets attityd i frågan. DICE framstår med andra ord i dålig dager.

Det hade kanske räckt med de sista två meningarna. Det hade i alla fall inte dissat 90% av de namn som redan kommit fram i tråden, och som förmodligen har ett intresse och är insatta trots att de inte spelar e-sport professionellt.

Matros finns också på twitter som @zh1nt0 (vilket jag för övrigt inte kopplade förrän @Ercarret påpekade det, jag följer ju faktiskt Daniel) och han är pingad på det här inlägget.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,