Som ni säkert har märkt på bloggen så postar jag med mycket ojämna mellanrum äventyr till olika rollspel. Det här började jag på i Juli i förra året och till en början höll jag en takt på ett äventyr om dagen. Those were the days, när jag kunde skriva hur mycket som helst eftersom jag inte hade ett arbete att gå till. Numera blir det kanske ett eller två i månaden.

Regler för projektet
Jag ville tvinga mig själv att skriva snabba äventyr, och eftersom jag fick i uppdrag av Fenix att skriva ett kort skräckäventyr på 20.000 tecken, och det gick över förväntan bra, så tänkte jag att jag gör samma sak. Fast med alla mina grundregler och separata settings. Det man bör känna till om mig är att jag har dille på spel, och specifikt då rollspel. Men det finns inget bättre sätt att lära känna ett spelsystem än att skriva till det (tycker jag), och jag har varit lite släpphänt i att läsa vissa av dem (särskilt de jag plockat upp för en femtiolapp på någon konventsutförsäljning, som exempelvis Dawning Star eller Jeremiah). Svaret på det “problemet” blev alltså att skriva ett äventyr för varje separat system. På 20.000 tecken. Det är den enda regeln just nu i alla fall.

Närmast kommande äventyr blir till DeathWatch, Delta Green och Doctor Who. Jag har drygt 110 regelsystem kvar att skriva för.

The Story so Far
Än så länge har det blivit 21 äventyr. Det kommer fler, men eftersom jag har begränsat med tid (särskilt nu när BioWare snart släpper Dragon Age II), så tar det sin lilla tid att beta igenom hyllan med rollspel.

Adrenokrom – Aberrant
Den fruktansvärda kärleken till Benjamin White – Adventure D20
Eros/ Agape – Angel
Utposten – Alpha Omega
Tidvatten – Babylon 5
Janusansikte – Battlestar Galactica
Röd himmel, svart hav – Blue Planet
Viskningar – Bortom: Lögnens slöja
Primadonnans Död – Castle Falkenstein
Tindalos – Call of Cthulhu
Experiment IV – Cold City
Elizabeth – Chock
Spökskallarna – Changeling: The Lost
Slaget om Christchurch – Cthulhu Tech
Deros – Conspiracy X
Född i Gråterskans tecken – Coriolis
Outbreak – D20 Modern: Dark Matter
Terror i Trakorien – Drakar och Demoner Expert
Testamentet – A Dirty World
Anden i glaset – D20 Modern: Urban Arcana
Regnperiod – Dawning Star

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,